بروزرسانی: 27-6-1402
معرفی ادره تغذیه

 

1اهمیت وجود برخی مواد مغذی برای بدن به ویژه ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئینها، آن اندازه ضروری است که در تغذیه و سلامت سلولهای مغز دخالت دارند و بر این اساس می توان با استفاده از تغذیه مناسب، از بروز برخی نارساییهای عصبی و روانی انسان، پیشگیری کرد.غذای سالم به تنهایی موجب حفظ سلامتی نمی شود بلکه تغذیه صحیح کنار ورزش و فعالیت فیزیکی منظم ،ترک سیگار ،کنترل استرس ،جلوگیری از آلودگی های محیطی و زمینه ژنتیکی مطلوب و ...سلامت فرد را تضمین می کنداداره تغذيه به عنوان يكي از حساس­ترين ادارات دانشگاه است كه مديريت، برنامه ريزي و نظارت برآشپزخانه‌ها و سالن­هاي غذاخوري را بعهده داشته و آماده‌سازي، نصب و راه­اندازي و تعميرات، تجهيزات سالن­هاي غذاخوري، تهيه مواد اولیه غذایی، كنترل كمي و كيفي اقلام غذايي موردنياز براي طبخ و توزيع بيش از 8000 پرس (صبحانه،‌ ناهار، ‌شام) به صورت روزانه اعم از دانشجويان،‌ كاركنان و اعضاء هيئت­ علمي از جمله وظايف اين اداره مي باشد. اداره تغذيه در نوع ارائه خدمات­ رساني خود توجه به مصرف­ كنندگان و نظرات و ذائقه­ هاي آنها را در كانون توجه قرار داده است که برای این منظور از روشهای مختلف گرفتن نظرات مصرف کنندگان استفاده خواهد شد. انجام نظرسنجي‌هاي دوره اي در فواصل زماني معين و در موضوعات گوناگوني اين نظرسنجي ها از دانشجويان، كارمندان و اساتيد صورت گرفته است و نتيجه بدست آمده مستقيماً اعمال شده است. اين امر به افزايش اعتماد مصرف كنندگان به  سیستم  تغذیه و رضایتمندی بیشتر منجر شده است. تنوع موضوعات مورد نظرسنجی، نشان از گستردگی دامنه سیستم مشارکتی اداره تغذیه دارد. همچنین در خصوص قیمت انواع غذا ها این اداره هیچ گونه اختیاراتی نداشته و فقط با توجه به اعلام گروه‌های قیمت غذا از طرف صندوق رفاه دانشجویان، برای سال تحصیلی 1403-1402، این گروه‌بندی به شرح جدول زیر به اطّلاع می‌رسد.

ردیف

عنوان

قیمت مصوب (ریال)

۱

صبحانه

50000

2

کم هزینه

80000

۳

پر هزینه

100000

 

    شایان ذکر است قیمت مصوب برای دانشجویان سنواتی،طبق جدول زیر میباشد:

 

قیمت سنوات اضافه مجاز

ردیف

عنوان

قیمت مصوب ( ریال)

1

نیمسال های اول و دوم سنوات اضافه مجاز

دو برابر هزینه غذای دانشجویی

2

نیمسال های  سوم و چهارم سنوات اضافه مجاز

پنچ برابر هزینه غذای دانشجویی

3

نیمسال های اضافه مجاز بیش از چهار نیمسال

هفت برابر هزینه غذای دانشجویی

 

 

 

    دانشجویان محترم می‌توانند، اصل بخشنامه‌ی صندوق رفاه را در سایت آن صندوق، قسمت بخشنامه‌های 1402 ، بخشنامه های مربوط به تغذیه مشاهده کنند.

در راستای ایجاد رفاه برای دانشگاهیان و بویژه دانشجویان گرامی شاغل در دانشگاه زنجان، "سلف مکمل" با مشارکت بخش خصوصی با اهداف افزایش کیفیت غذای دانشجویی، ایجاد تنوع در غذاهای دانشجویی راه اندازی شده است.

برای دانشجویان دانشگاه زنجان (مشمول یارانه رفاهی وزارت علوم) که از غذای این سلف رزرو و استفاده می کنند یارانه غذایی هر سال با تصویب هیأت رئیسه محترم دانشگاه تعلق می گیرد.

 

بخشهای مختلف این اداره به این شرح است:

1- بخش نظارتی: متشکل از کارشناسان مجرب تغذیه و بهداشت که به صورت تمام وقت نظارت بر حسن انجام کار از لحاظ کمی و کیفی و بهداشتی خدمات غذایی را از سوی پیمانکاران مختلف عهده ­دار هستند و گزارشهای روزانه نظارتی خود را جهت بررسی و ارزیابی به اداره تغذیه ارائه می ­نمایند.

2- بخش اتوماسیون: وظیفه­ی ارائه آمار تفضیلی از خرید غذای دانشجویی، روز فروش غذا، بررسی و نظارت بر رفع ایرادات دستگاهها و نرم­ افزارهای مربوطه و .... را عهده­ دار می باشد.

3-دفتر اداره تغذیه: کلیه امور مربوط به مراجعات دانشجویی و پیگیریهای مکاتبات اداری و ..... را عهده­ دار می باشد

4- تنظیم برنامه غذایی و محاسبه مواد غذایی:تنظیم و پیشنهاد ماهانه برنامه غذایی صبحانه و ناهار و شام دانشجویان با توجه به نیازها و ضرورت ‌ها ، تهیه آنالیز مواد غذایی مورد نیاز برای هریک از غذاها

5-انبار مواد غذایی و سردخانه سلف:نگهداری مواد اولیه غذایی مورد نیاز سلف سرویس با شرایط استاندارد(ازقبیل تاریخ مصرف نحوه نگهداری و...)

 

 

سالن‌های مختلف این اداره به این شرح است:

سالن غذا خوری سلف مرکزی شماره 4 :

این سالن در سال 1388 به بهره برداری رسید که بالغ بر 1800مترمربع و در 2 سالن (خواهران و برادران) می باشد که ظرفیت سرویس دهی در هر وعده تا 5000 نفر می باشد.

سالن غذا خوری مجتمع خوابگاهی پسران شماره 3:

این سالن در سال 1370 به بهره برداری رسید که بالغ بر800 مترمربع و در 2 سالن  می باشد که ظرفیت سرویس دهی در هر وعده تا 1000 نفر می باشد.

 

سالن غذا خوری مجتمع خوابگاهی دختران شماره 5:

این سالن در سال 1398 به بهره برداری رسید که بالغ بر 1000مترمربع و در 1 سالن می باشد که ظرفیت سرویس دهی در هر وعده تا 1000 نفر می باشد.

بازدید امروز: 3